• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Anglia ==> Irlandia

Moderator: mushek

autor: pomm » 13 marca 2014, 02:19

Ktoś ma doświadczenie w przepływaniu morza Irlandzkiego? Wg hitchwiki raczej niemożliwe jest przepłynięcie promem bez biletu, z tego powodu mam dwa pytania.

1. Czy jeśli będę chciał przepłynąć jako pieszy to nie będzie problemu, żeby kupić bilet bez rezerwacji na przeprawę w nieodległym terminie (2, maks. 3 dni od zakupu)?

2. Czy wiecie gdzie są jakieś małe porty z których byłaby możliwość złapania prywatnej łodzi na drugą stronę? Tu bardziej interesuje mnie Irlandia, bo będę miał wtedy sporo czasu i niemalże na pewno będę próbował znaleźć taki transport. W niektórych miejscach jest na prawdę nieduża odległość na drugi brzeg. Marzy mi się powrót do Anglii w ten sposób na dwa stopy - Irlandia ==> Isle of Man ==> Anglia/Walia/Szkocja :)

Wybieram się dopiero w wakacje, ale strasznie mnie to gryzie :P obiecuję po powrocie zdać obszerną relację z tego jak gdzie się stopuje.
pomm
Random

Wróć do Wyjazdy