• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Pakistan

Moderator: majkel

autor: Marcin » 24 stycznia 2014, 21:02

Zacznę od tego, że nigdy nie byłem w Pakistanie. Jednak w Rzymie poznałem pewnego Pakistańczyka i o tym chciałem napisać. Chociaż dobrze mówił po angielsku, to nie znał zarówno międzynarodowego słowa "autostop", jak i angielskiego "hitchhiking".

Miło nam się rozmawiało i temat zszedł na moją podróż. Jakoś początkowo nie był w stanie zrozumieć idei autostopu. "No dobrze, ale ile zapłaciłeś za podróż z Polski na Gibraltar? Nic? Ale tym kierowcą, którzy Cię brali, to ile w sumie dałeś pieniędzy? Nic? Naprawdę?"
Twierdził, że w Pakistanie kompletnie nie funkcjonuje coś takiego, jak autostop. Więc gdyby ktoś się wybierał w tamte strony, to... może być ciężko.

Jeszcze jako taka (mało ciekawa) ciekawostka, przeglądał zdjęcia w moim aparacie i bardzo rozśmieszyło go poniższe:
Obrazek

Dlaczego go rozśmieszyło? Bo zdjęcie jest z Hiszpanii, a jest na nim Pakistańczyk.
Awatar użytkownika
Marcin
Pojechał/a busem na ASR

autor: thomek205 » 07 czerwca 2014, 20:16

Głównym problemem jeśli chodzi o Pakistan jest uzyskanie wizy turystycznej. Wszędzie jest napisane, że się nie da- a ja od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego dokumentu, w dodatku o wizę aplikowałem sam, bez udziału żadnych zagranicznych agencji pośrednictwa, dzięki czemu wszystko wyniosło mnie mniej niż 300 zł. Jednakże wszystko jest dość skomplikowane dlatego napisałem na blogu mini poradnik jak to zrobić: http://www.podrozuj-i-zyj.pl/nepal-2014 ... -poradnik/
http://www.podrozuj-i-zyj.pl/ - Nie mów, że się nie da i nie masz pieniędzy- podróżuj.
Awatar użytkownika
thomek205
Random

autor: zepsutykompas » 16 listopada 2015, 19:05

Pakistan to niesamowite miejsce :P
Też się pokusiłam o wizę i spędziłam tam kilka miesięcy
zepsutykompas
Random

Wróć do Azja