Witam wszystkich! Na wakacje tego roku planuję wybrać się na wyprawę autostopową po Europie Zachodniej, głównie w celach turystycznych. Miałoby to wyglądać w przybliżeniu tak: odwiedzam miasto, zostaję tam dzień, dwa, max trzy by pozwiedzać i jadę w dalszą trasę. To byłaby pierwsza tak duża i zagraniczna wyprawa, wcześniej stopowałem jedynie po Polsce. Spotkałem się z jedną opinią, że autostop na zachodzie nie jest tak popularny jak w tej części kontynentu. Czy tak faktycznie jest? Czy ktoś mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Przygotowałem orientacyjną mapkę miejsc, które chciałbym odwiedzić:
https://www.google.pl/maps/dir/Nysa/Ber ... !3e0?hl=pl Co sądzicie? Czy jako pierwsza wyprawa zagraniczna nie jest to za dużo? Powinienem z czegoś zrezygnować(słyszałem, że we Włoszech autostop jest nielegalny)? Czy wyznaczoną trasę da się pokonać w ciągu ok miesiąca biorąc pod uwagę, że w każdym z zaznaczonych miejsc chciałbym zostać ok 2 dni? Na razie jest to w fazie marzeń, samego pomysłu i analizowania. Proszę o jak najwięcej opinii, może wskazówek, porad od bardziej doświadczonych w temacie abym był bardziej zorientowany. Każda sensowna informacja może się przydać

Z góry dziękuję!!!