Hej

Jako, iż nie lubię robić zakupów w ciemno, chciałbym się jeszcze upewnić co do kwestii wyboru plecaków

Na początku byłem przekonany do plecaka Wisport Mosquito, jednak nie przemawia do mnie fakt, że nie miałbym na niego nawet gwarancji (w promocji, aby oddać plecak na gwarancję, trzeba by oddać wszystkie 3 plecaki, które jak wiadomo - nie będą leżały u mnie w domu, a nie chciałbym też fatygować pozostałych kupców do zwrotu wszystkich plecaków z powodu wady jednego). Poza tym, nie znalazłem jeszcze nikogo, kto byłby chętny na zakup mosquitów.
Poza promocją plecak ten odpada, ponieważ nie dysponuję taką ilością pieniędzy.
Wspomniałeś jednak o plecaku Fjord Nansen Froya. Na allegro, na aukcji którą podałeś kosztował on 262 zł (z przesyłką), a tymczasem udało mi się znaleźć nówkę w promocji na tuttu.pl () za 270 zł, stąd zacząłem się też wahać, i to dosyć mocno, nad jego zakupem

Plecak wydaje mi się solidny, więc najbardziej póki co mnie przekonuje. Nie wiem jednak jak wygląda kwestia jego budowy, tj. materiał, przemakalność itp.
Ostatnim wyborem nad jakim rozważam jest . Mimo, że wiem, że hi-tec do elity nie należy, przymierzałem ten model i przyznam, że całkiem fajnie leżał na mnie, dosyć wygodny był

Cenowo także na plus wychodzi, jednak nie chcę też dostać czegoś, co mi przemoknie przy pierwszym lepszym deszczu, o ile taki mnie zaatakuje

Tak jak pisałem, z plecakiem raczej nie będę chodzić po górach, raczej chciałbym go użyć przy podróżowaniu stopem. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i wiem, że moje pytania mogą błahe, jednak nie chcę też podejmować pochopnej decyzji. Za każdą radę serdecznie dziękuję