• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Włochy - pytanie o POCIĄGI !

Moderator: mushek

autor: Cesarz » 11 stycznia 2014, 16:53

Siema,
w lutym lecę do Włoch i szukam kogoś kto korzystał z pociągów na terenie Italii.
Pierwsze pytanie, mamy stronkę krajowego przewoźnika (http://www.trenitalia.com/trenitalia.html) i czy na niej dostępne są w jakiś sposób spisy połączeń regionalnych? Bo nie widzę ich tu.
Wyskakują mi pociągi FRECCIABIANCA, oraz INTERCITY.
Ceny tych biletów na trasach Mediolan - Genova, Genova - Florencja, Florencja - Bolonia to w najniższym wariancie 9 euro od osoby. W ogóle ceny na każdej trasie to 9 euro. I tu wyciągam wniosek, że tu nie ma pociągów regionalnych !
Ogólnie tyle pisania na marne... teraz w skrócie.
Gdzie i za ile można kupić bilet na pociąg regionalny we Włoszech? I czy ich ceny z dnia na dzień rosną.
Dzięki!
Cesarz
Random

autor: wiktorgu » 12 stycznia 2014, 00:58

Szczegółowo na pytania ci nie odpowiem, bo się nie orientuję ale wiem z własnego doświadczenia, że we Włoszech ceny kolei są przekosmiczne. Kiedyś czekałem specjalnie 15 godzin na najtańszy pociąg, który i tak uszczuplił mój budżet na tamten wyjazd o połowę.... A niestety wyszło jak wyszło i kolej okazała się koniecznością.
http://ngt.pl/?p=stuff&iUser=14410 - moja szafa sprzętowa na ngt.
Awatar użytkownika
wiktorgu
Widywany/a na wylotówkach

autor: Cesarz » 14 stycznia 2014, 00:21

Spoko ! Wszystko ogarnięte już.
W sumie teraz jest jakaś promocja i na trasach: Milan - Genua, Genua - Florencja, Florencja - Bolonia można przejechać już za 9 euro, bezpośrednio i nie-regionalnym!
Cesarz
Random

Wróć do Wyjazdy